Nutriční hodnoty (Lahodná pomazánka na víkend z tvarohu, sýrů, slaninky a celeru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 692 kJ / 1 121 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 67,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,70 g |
| Tuky | 81,54 g |
| – nasycené | 45,37 g |
| – nenasycené | 33,59 g |
| –– mononenasycené | 29,11 g |
| –– polynenasycené | 4,48 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 8,10 g |
| Cholesterol | 177 mg |
| Sodík | 2,37 g |
| Sůl | 5,71 g |
| Sacharidy | 22,41 g |
| – cukry | 20,02 g |
| ––– laktóza | 17,66 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 vanička 1 vanička měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 1 1 pomazánkové máslo s pažitkou | Pomazánka mléčná | |
| 180 g 180 g celeru | Celer bulva čerstvá | 180 g |
| 75 gramů 75 gramů nastrouhaného sýru čedaru | Sýr kravský tvrdý 30% | 75 g |
| 30 gramů 30 gramů strouhaného uzeného sýra | Eidam 30% t. v s. uzený | 30 g |
| 30 gramů 30 gramů taveného sýra | Sýr tavený | 30 g |
| 3 lžíce 3 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvý barevný pepř | Pepř barevný | |
| 50 g 50 g slaniny (Vahalova) | Špek | 50 g |
| několik několik snítek petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |