Nutriční hodnoty (Patizon na pivu - s těstovinami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 264 kJ / 541 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,26 g |
| Tuky | 32,17 g |
| – nasycené | 4,50 g |
| – nenasycené | 27,49 g |
| –– mononenasycené | 23,50 g |
| –– polynenasycené | 3,99 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 14,24 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 44 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 44,47 g |
| – cukry | 21,65 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| 1 1 velký stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| 1 1 patizon (nebo i víc) | Patizon čerstvý | |
| 4 4 rajčata (ideálně domácí, s výraznou poctivou chutí) | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 1 hrst 1 hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
| 2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 100-200 ml 100-200 ml světlého piva | Pivo světlé 10ᵒ | 150 ml |
| 1 snítka 1 snítka hladkolisté petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| těstoviny (spíš menší velikost) | Těstoviny pšeničné |