Nutriční hodnoty (Radhošťské halušky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 103 kJ / 3 132 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 48,19 g |
| Tuky | 180,95 g |
| – nasycené | 85,02 g |
| – nenasycené | 90,29 g |
| –– mononenasycené | 75,47 g |
| –– polynenasycené | 14,82 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 44,53 g |
| Cholesterol | 399 mg |
| Sodík | 9,73 g |
| Sůl | 24,21 g |
| Sacharidy | 292,08 g |
| – cukry | 49,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 větších brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| voda na uvaření | Voda | |
| 800 g 800 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 800 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kmínu | Kmín | 2.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| cukr | Cukr bílý | |
| 200 g 200 g uzené slaniny (domácí) | Špek | 200 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 4 plátky 4 plátky kotlety (uzené) | Vepřová kotleta bez kosti | |
| 2 2 klobásky (domácí) | Klobása | |
| slunečnicový olej | Olej slunečnicový |