Žloutkové cukroví do formiček
Tak tohle cukroví rozhodně stojí za vyzkoušení. Žloutkové je oblíbené pro svou jednoduchost a chuť, která se podobá rakvičkám. Tak honem, odvažte suroviny, zapněte šlehač, ať si můžete smlsnout na téhle dobrůtce.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 137 kJ / 989 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,72 g |
Tuky | 25,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 851 mg |
Sodík | 51 mg |
Sůl | 0,14 g |
Sacharidy | 175,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plechové formičky pečlivě vymažeme rozpuštěným tukem. Včas zapneme nahřívat troubu na 150 °C.
Krok 2: Žloutky a oba cukry, případně i vanilku, třeme do velmi husté světlé pěny. Do hotové hmoty lehce zamícháme škrob.
Krok 3: Lžičkou dáváme hmotu do připravených formiček, plníme je asi do 2/3, hmota v troubě nabyde.
Krok 4: Necháme chvíli stát, dokud se hladina nesrovná a pak vkládáme do trouby, ihned snížíme teplotu na 80-100 °C bez ventilátoru a sušíme cca 30-40 minut.
Krok 5: Cukroví musí mít světle žlutou barvu. Upečené poznáme po rozlomení - uvnitř musí být zcela suché a mělo by se i dobře vyklopit z formiček.
Krok 6: Pečením se v cukroví vytvoří dutina a cukroví se rozplývá na jazyku. Velcí mlsouni můžou cukroví ozdobit ušlehanou pravou šlehačkou, pak je ale určeno k okamžité konzumaci, protože vlhne. Nenaplněné skladujeme v chladnu a suchu.
Zveřejněno 10. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žloutkové cukroví do formiček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8v12
Moje poznámka
Žloutkové cukroví do formiček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8v12
Nejnovější recepty
Čočka beluga s kořenovou zeleninou a pošírovaným vejcem
Přidáno před 8 hodinami
Linecké pro zamilované
Přidáno před 21 hodinami
Čočková polévka s bulgurem
Přidáno před 21 hodinami
Slaný koláč s hráškem
Přidáno před 22 hodinami
Barevná srdíčka s perníkovou příchutí
Přidáno před 22 hodinami
Utopenci pro zamilované
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Správně připravená jíška polévku krásně zahustí. Důležitý je poměr tuku a mouky i doba smažení
Bavorské Apfelkücherl aneb Smažené jablečné kroužky: Masopustní specialita voní skořicí a hotová je raz dva
Adolf Hitler jedl maso jen výjimečně a údajně měl v plánu po vítězství ve válce proměnit Němce ve vegetariánský národ
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
Majka-pamas před 1 hodinou
Poctivý oukrop s olomóckým tvarglem a opečeným chlebem
Danulka52 před 2 hodinami
Kokosový koláč s pudinkem a drobenkou
wimra před 2 hodinami
Šunkofleky II
Jan Nemec před 3 hodinami
Zapékané těstoviny s tuňákem
Kdyzjehlad před 5 hodinami
Zapékané brambory s tvarůžky a kuřecími játry
skopek před 5 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
lunav1 před 6 hodinami
Dušená mrkev
lunav1 před 6 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
lunav1 před 6 hodinami
Vepřové kostky na kmíně a mrkvi
tara23 před 6 hodinami
Tématické fráze:
žloutkové cukroví,
cukroví do formiček,
žloutkové cukroví do formiček,
žloutkové cukroví jako rakvičky,
žloutkové rakvičky recept,
žloutkové rakvičky,
žloutkové cukroví s amoniem,
cukroví z formiček,
cukroví ze žloutků,
zloudkové cukroví,
cukroví s amoniem,
formičky na cukroví,
musí se formičky na cukroví vymazávat,
cukroví ve formičkách,
vyfouklé rakvičky,
recept na žloutkové rakvičky,
žloutkové do formiček,
cukroví a amoniem,
zloutkove cukroví formicek,
žloudkove vyfoukle
Suroviny:
žloutek,
vanilka mletá,
cukr moučkový,
solamyl,
tuk kokosový,
šlehačka
Komentáře (17)