Nutriční hodnoty (Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 18 551 kJ / 4 434 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 200,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 187,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,56 g |
| Tuky | 366,96 g |
| – nasycené | 138,26 g |
| – nenasycené | 218,73 g |
| –– mononenasycené | 137,64 g |
| –– polynenasycené | 81,09 g |
| ––– omega 3 | 3,28 g |
| Vláknina | 36,20 g |
| Cholesterol | 1,39 g |
| Sodík | 4,54 g |
| Sůl | 9,28 g |
| Sacharidy | 50,60 g |
| – cukry | 20,98 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg hovězí oháňky | Hovězí oháňka | 1500 g |
| 200 g 200 g slaniny | Špek | 200 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 bulva 1 bulva celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 2 2 kořeny petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 100 ml 100 ml silného červeného vína dle chuti (či bílé) | Víno červené suché | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 větvičky 2 větvičky rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |