Nutriční hodnoty (Vánoční perníkový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 16 738 kJ / 4 000 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,19 g |
| Tuky | 152,09 g |
| – nasycené | 79,66 g |
| – nenasycené | 63,64 g |
| –– mononenasycené | 48,67 g |
| –– polynenasycené | 14,97 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 28,89 g |
| Cholesterol | 785 mg |
| Sodík | 738 mg |
| Sůl | 1,62 g |
| Sacharidy | 549,17 g |
| – cukry | 334,15 g |
| ––– laktóza | 30,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 g 50 g rozinek | Rozinky | 50 g |
| 3 lžíce 3 lžíce rumu | Rum | 51 ml |
| 100 g 100 g másla (nebo jiného tuku) | Máslo kravské | 100 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 12 g 12 g kakaa (1 lžíce) | Kakao prášek | 12 g |
| 50 g 50 g medu | Med nepasterovaný | 50 g |
| 50 g 50 g směsi kandovaného ovoce | Citron kandovaný | 50 g |
| 25 g 25 g kandované citronové kůry | Citronová kůra kandovaná | 25 g |
| 25 g 25 g kandované pomerančové kůry | Pomerančová kůra kandovaná | 25 g |
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1 1 kypřící prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| trochu trochu tuku na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá | |
| 60 g 60 g meruňkové marmelády | Marmeláda meruňková | 60 g |
| 100 g 100 g čokoládové polevy | Čokoládová poleva | 100 g |
| 50 g 50 g marcipánu | Marcipán | 50 g |