

Marlenka jednoduchá, výborná
Suroviny 1 plech
- Těsto:
- 250 g másla
- 300 g krystal. cukru
- 400 g hladké mouky
- 3 polévkové lžice medu
- 2 čajové lžičky sody
- 100 ml mléka
- 3 vejce
- Krém :
- 500 ml mléka
- 2 polévkové lžice kryst. cukru
- 6 polévkových lžic dětské krupice
- 200 g másla
- 1 Salko
- Posyp :
- 100 g ořechů
- zbytky těsta
Postup přípravy receptu
Zapneme sporák a v hrnci rozpustíme máslo. Potom přidáme med, cukr a mléko. Promícháme. Mezitím v misce promícháme mouku a sodu. Suroviny z misky přisypeme k těm v hrnci a smícháme.
Vypneme sporák. Do nevařící, ale teplé směsi přidáme 3 celá vejce. Rozdělíme těsto na 3 díly (potom máme upečené 3 pláty). Pečeme na pečícím papíru 8 minut v troubě na 200°C.
Z mléka, cukru a krupice uvaříme hustou kaši. Necháme ji vychladnout a přidáme máslo a Salko. Pláty necháme vychladnout, dáme je na sebe a ořežeme, abychom je měli stejně velké. Zbytky z těsta a ořechy rozmixujeme nadrobno.
První plát pokapeme rumem (já použila rumové aroma smíchané s vodou). Vezmeme 1/3 krému a plát potřeme. Přiložíme druhý plát a teď už bez rumu jen potřeme krémem. Přiložíme 3 plát, zakončíme potřením krému a posypeme ořechy.
Poznámka od kuchařky
Necháme odležet v chladnu, nejlépe do druhého dne, ale my si zobneme hned :D
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Marlenka jednoduchá, výborná
-
Ted recept zkousim, ale ty platy jsou po tech osmi minutach jakoby syrove, ztuhnou po vychladnuti? Diky delam poprve, tak se radeji ptam
-
dnes jsem ji dělala, a už tedˇ je výborná , salko jsem si udělala domácí - karamelové a je to dobrota , takže se toho nebojte
-
Marie Kelly: ano
-
Piekla som na sviatky, pridávam foto. Marlenka je skvelá, u nás jeden z najobľúbenejších múčnikov.
-
Dnes jsem jedla poprvé a výborný Boženka
-
dělala jsem a je vynikající, jen se za ní zaprášilo , salko jsem si uvařila, a pláty jsem pokapala všechny, abych je měla hned měkké , pak mi sice vyskočily ještě v lednici
ale výsledek byl prostě super
-
to musím taky vyzkoušet,bude to určitě pochoutka
-
Rechty: " takový plastový placatý obdelník "
No, tomu se říká cukrářská karta -
Nikola: ano je hodně lepivé, dávám ho takovou škrabkou, nevím jak to popsat, takový plastový placatý obdelník :D
-
Marie Kelly: ano, hodně sladké, husté mléko :)
-
Chcem sa nieco opytat,cesto na korpus ked robite je take lepkave??? Ako ho davate na plech???
-
Chteli jsem se zeptat,pro vas zrejme legracni,ale presto.V Cechach neziji uz dlouho leta a proto si nejsem jista,coz se toho Salka tyka.Je to to silne,slazene mleko ?Dekuji za odpoved.
-
magdalenka: Tiez som minule kupovala salka a mala som ich asi 5 a vsetky boli pokazene...Aj chut mali odpornu...Ale viac sa mi osvedcilo kupovat v kauflande condee mlieko...Chuti lepsie...Odporucam...
-
Tenhle recept dělám už dobrých 10 let a pořád chutná
. Salko jde dát i to zkaramelizované ale nám se zdá že to "obyč" je v tomhle receptu lepší
. Rozhodně doporučuji vyzkoušet
-
Jo a delala jsem ho do dortove formy,na plech se mi zdalo testa malo......na pecici papir jsem si obkreslila formu a pak namatlala testo i pres okraje,po u peceni jsem podle formy odkrajela kraje