Marlenka jednoduchá, výborná

Rechty Kuchařka: Rechty

Doba přípravy: 1hodina 1 plech Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 49 názorů

Suroviny

Těsto:
250 g másla
300 g krystal. cukru
400 g hladké mouky
3 polévkové lžice medu
2 čajové lžičky sody
100 ml mléka
3 vejce
Krém :
500 ml mléka
2 polévkové lžice kryst. cukru
6 polévkových lžic dětské krupice
200 g másla
1 Salko
Posyp :
100 g ořechů
zbytky těsta
Recept si zatím oblíbilo 58 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme sporák a v hrnci rozpustíme máslo. Potom přidáme med, cukr a mléko. Promícháme. Mezitím v misce promícháme mouku a sodu. Suroviny z misky přisypeme k těm v hrnci a smícháme.

  2. Vypneme sporák. Do nevařící, ale teplé směsi přidáme 3 celá vejce. Rozdělíme těsto na 3 díly (potom máme upečené 3 pláty). Pečeme na pečícím papíru 8 minut v troubě na 200°C.

  3. Z mléka, cukru a krupice uvaříme hustou kaši. Necháme ji vychladnout a přidáme máslo a Salko. Pláty necháme vychladnout, dáme je na sebe a ořežeme, abychom je měli stejně velké. Zbytky z těsta a ořechy rozmixujeme nadrobno.

  4. První plát pokapeme rumem (já použila rumové aroma smíchané s vodou). Vezmeme 1/3 krému a plát potřeme. Přiložíme druhý plát a teď už bez rumu jen potřeme krémem. Přiložíme 3 plát, zakončíme potřením krému a posypeme ořechy.

  5. Doporučujeme
    Cukrářskou polevu tmavou

Poznámka

Necháme odležet v chladnu, nejlépe do druhého dne, ale my si zobneme hned :D

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 204 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marlenka jednoduchá, výborná

  • Kristyn1111 Kristyn1111

    Ted recept zkousim, ale ty platy jsou po tech osmi minutach jakoby syrove, ztuhnou po vychladnuti? Diky delam poprve, tak se radeji ptam :-)

    Odpovědět

  • ludmilka ludmilka(neregistrovaná)

    dnes jsem ji dělala, a už tedˇ je výborná , salko jsem si udělala domácí - karamelové a je to dobrota , takže se toho nebojte :yes::-)

    Odpovědět

  • Barbora Barbora(neregistrovaná)

    Marie Kelly: ano

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Piekla som na sviatky, pridávam foto. Marlenka je skvelá, u nás jeden z najobľúbenejších múčnikov.

    Odpovědět

  • Honsova Bozena Honsova Bozena

    Dnes jsem jedla poprvé a výborný Boženka

    Odpovědět

  • ludmila ludmila(neregistrovaná)

    dělala jsem a je vynikající, jen se za ní zaprášilo , salko jsem si uvařila, a pláty jsem pokapala všechny, abych je měla hned měkké , pak mi sice vyskočily ještě v lednici:-D ale výsledek byl prostě super:yes:

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    to musím taky vyzkoušet,bude to určitě pochoutka:-K:-D<3

    Odpovědět

  • casino casino

    Rechty: " takový plastový placatý obdelník "
    No, tomu se říká cukrářská karta:-)

    Odpovědět

  • Rechty Rechty(neregistrovaný)

    Nikola: ano je hodně lepivé, dávám ho takovou škrabkou, nevím jak to popsat, takový plastový placatý obdelník :D

    Odpovědět

  • Rechty Rechty(neregistrovaný)

    Marie Kelly: ano, hodně sladké, husté mléko :)

    Odpovědět

  • Nikola Nikola(neregistrovaná)

    Chcem sa nieco opytat,cesto na korpus ked robite je take lepkave??? Ako ho davate na plech???:-?

    Odpovědět

  • Marie Kelly Marie Kelly(neregistrovaný)

    Chteli jsem se zeptat,pro vas zrejme legracni,ale presto.V Cechach neziji uz dlouho leta a proto si nejsem jista,coz se toho Salka tyka.Je to to silne,slazene mleko ?Dekuji za odpoved.

    Odpovědět

  • Nikola Nikola(neregistrovaná)

    magdalenka: Tiez som minule kupovala salka a mala som ich asi 5 a vsetky boli pokazene...Aj chut mali odpornu...Ale viac sa mi osvedcilo kupovat v kauflande condee mlieko...Chuti lepsie...Odporucam...:yes:

    Odpovědět

  • Naďa Naďa(neregistrovaná)

    Tenhle recept dělám už dobrých 10 let a pořád chutná :-D. Salko jde dát i to zkaramelizované ale nám se zdá že to "obyč" je v tomhle receptu lepší ;-). Rozhodně doporučuji vyzkoušet :yes:

    Odpovědět

  • Michaela Michaela(neregistrovaná)

    Jo a delala jsem ho do dortove formy,na plech se mi zdalo testa malo......na pecici papir jsem si obkreslila formu a pak namatlala testo i pres okraje,po u peceni jsem podle formy odkrajela kraje

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: marlenka na plech marlenka recept marlenka recept na plech minibazar vaření a pečení jednoduchý medovník na plech recept na marlenku recept na marlenku na plech recept marlenka marlenka domaci marlenka marlenka recept original marlenky recept marlenka recepty recept marlenka original orechova marlenka recepty marlenka marlenka top recepty top recepty marlenka mimibazar marlenka jednoduché dětské recepty

Zapomněl/a jsem heslo