Nutriční hodnoty (Cibulová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 626 kJ / 1 106 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,25 g |
| Tuky | 74,03 g |
| – nasycené | 44,57 g |
| – nenasycené | 22,42 g |
| –– mononenasycené | 18,87 g |
| –– polynenasycené | 3,55 g |
| ––– omega 3 | 0,63 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 158 mg |
| Sodík | 661 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 54,36 g |
| – cukry | 32,53 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 kg 1/2 kg cibule | Cibule čerstvá | 500 g |
| 50 g 50 g másla (nebo rostlinného tuku) | Máslo kravské | 50 g |
| 1 l 1 l masového vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
| 125 ml 125 ml bílého vína | Víno bílé suché | 125 ml |
| 2 plátky 2 plátky veky | Veka | |
| 50 g 50 g parmazánu (nebo jiný sýr) | Parmezán | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý |