

Buřtguláš
Suroviny 6 porcí
- 500 g kabanosu
- 1 kg brambory
- 3 ks cibule
- 3 lžíce mletá sladká paprika
- 1 lžíce mletý kmín
- 1 lžíce hladká mouka
- 100 g olej
- 3 stroužky česneku
- pepř
- sůl
- majoránka
Postup přípravy receptu
Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Kabanos můžeme oloupat, podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.
Na oleji zpěníme cibuli a česnek, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.
Hladkou mouku si rozkvedláme ve vodě a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.
Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale je sytý sám o sobě.
Poznámka od kuchařky
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Buřtguláš
-
Velká mňamka, navíc rychle hotová.
-
je vyborny ale jeste lepsi je nez jse tam daji burty je osmahnout s cibulkou na panvicce :)
-
Právě ho jím
. Je vynikající
-
varilamyskakasicku: Díky za upozornění, ano česnek je tam také, přidámto sem
-
Bezva buřt-gulášek, česnek tam nedáváš?Ten mi tam chybí,ale jinak superka
-
Dáky ta podporu
, podle mého je to taky "Buřtguláš", ale věřím, že je více recptů, pro je tenhle 1
-
Jasný buřtguláš
také ho dělám stejně. Nádherná fotečka, až se zbíhají sliny
-
kabanos, brambory.. paprika.. že by buřtguláš
je to on.. ať si kdo chce, co chce říká
-
Jurgen.k: pro mě je to taky buřtguláš
-
Pro mě ale ano
-
To není buřtguláš, ale bramborový. Buřtguláš je stejný jako normální se záměnou masa a uzeniny.