Nutriční hodnoty (Polévka z červené čočky a čerstvého sýru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 295 kJ / 71 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,13 g |
| Tuky | 0,33 g |
| – nasycené | 0,09 g |
| – nenasycené | 0,16 g |
| –– mononenasycené | 0,04 g |
| –– polynenasycené | 0,12 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 6,93 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 51 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 12,90 g |
| – cukry | 7,47 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrsti 2 hrsti červené čočky | Čočka červená neloupaná | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 PL 1 PL rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 2-3 PL 2-3 PL čerstvého sýru s bylinkami | Lučina 70% t.v s. | |
| 1 1 masox nebo vývar | Bujón hovězí | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| máslo | Máslo kravské |