Nutriční hodnoty (Pórkovo-žampionový krém)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 701 kJ / 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,01 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,01 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 84,70 g |
– nasycené | 55,90 g |
– nenasycené | 26,20 g |
–– mononenasycené | 23,80 g |
–– polynenasycené | 2,40 g |
––– omega 3 | 0,70 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 277 mg |
Sodík | 67 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 22,44 g |
– cukry | 7,24 g |
––– laktóza | 6,24 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 hrsti 3 hrsti pórku | Pórek čerstvý | |
10 10 žampionů | Žampion čerstvý | |
3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
2 2 střední brambory | Brambor zimní | 100 g |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání (nebo na vaření) | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
bílý pepř | Pepř bílý | |
sůl | Sůl mořská | |
pár kapek kapek citronové šťávy | Šťáva z citrónu |