Nutriční hodnoty (Pórkovo-žampionový krém)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 701 kJ / 885 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,01 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
| Tuky | 84,70 g |
| – nasycené | 55,90 g |
| – nenasycené | 26,20 g |
| –– mononenasycené | 23,80 g |
| –– polynenasycené | 2,40 g |
| ––– omega 3 | 0,70 g |
| Vláknina | 2,20 g |
| Cholesterol | 277 mg |
| Sodík | 67 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 22,44 g |
| – cukry | 7,24 g |
| ––– laktóza | 6,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 hrsti 3 hrsti pórku | Pórek čerstvý | |
| 10 10 žampionů | Žampion čerstvý | |
| 3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
| 2 2 střední brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání (nebo na vaření) | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pár kapek kapek citronové šťávy | Šťáva z citrónu |