Nutriční hodnoty (Salát z červené řepy s Nivou a sezamem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 095 kJ / 979 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,25 g |
| Tuky | 79,00 g |
| – nasycené | 28,80 g |
| – nenasycené | 47,38 g |
| –– mononenasycené | 32,21 g |
| –– polynenasycené | 15,17 g |
| ––– omega 3 | 2,42 g |
| Vláknina | 0,75 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 2,41 g |
| Sůl | 6,03 g |
| Sacharidy | 32,30 g |
| – cukry | 26,75 g |
| ––– laktóza | 1,72 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 ks 3 ks červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 2 PL 2 PL sezamu (slunečnice, lněného semínka) | Sezam loupaný | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 PL 1 PL cukru | Cukr bílý | 25 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1-2 PL 1-2 PL octa | Ocet lihový | 22.5 ml |
| 120 g 120 g sýru s modrou plísní | Niva 50% t. v s. | 120 g |