Nutriční hodnoty (Základní chleba z remosky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 6 950 kJ / 1 661 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 51,73 g |
| Tuky | 9,47 g |
| – nasycené | 1,67 g |
| – nenasycené | 6,23 g |
| –– mononenasycené | 1,49 g |
| –– polynenasycené | 4,73 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 22,21 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 10 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 331,13 g |
| – cukry | 24,59 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250-300 g 250-300 g vody (podle potřeby) | Voda | 275 ml |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 2 2 rovné lžičky soli | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička octa | Ocet lihový | 5 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky kmínu | Kmín | 10 g |
| 100 g 100 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 100 g |
| 340-350 g 340-350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 345 g |
| 17 g 17 g droždí | Droždí pekařské lisované | 17 g |