Nutriční hodnoty (Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 339 kJ / 2 710 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 67,32 g |
| Tuky | 65,72 g |
| – nasycené | 10,99 g |
| – nenasycené | 52,04 g |
| –– mononenasycené | 43,93 g |
| –– polynenasycené | 8,10 g |
| ––– omega 3 | 0,62 g |
| Vláknina | 37,15 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 164 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 416,93 g |
| – cukry | 32,13 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 2-3 2-3 řapíkaté celery | Celer řapíkatý | |
| 1 plechovka 1 plechovka rajčat 425 ml | Rajče červené čerstvé | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 27.5 ml |
| 3 3 červené cibule (nakrájené na tenké plátky) | Cibule červená čerstvá | 207 g |
| 6 stroužků 6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 42 g |
| 6 6 vepřových kotlet | Vepřová kotleta s kostí | |
| 2 2 králičí stehna | Králík stehna | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| cukr | Cukr bílý | |
| nové koření | Nové koření | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1 1 malý rajský protlak | Protlak rajčatový | |
| 3 PL 3 PL olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| hladká mouka na poprášení masa | Mouka pšeničná hladká | |
| 150-200 ml 150-200 ml masového vývaru (lze nahradit vodou) | Vývar masový | 175 ml |
| 200 ml 200 ml suchého červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
| + 500 g 500 g libovolných těstovin | Těstoviny pšeničné | 500 g |