Nutriční hodnoty (Zapečený květák se sýrem a mrkví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 531 kJ / 1 322 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 57,22 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,98 g |
| Tuky | 67,01 g |
| – nasycené | 19,24 g |
| – nenasycené | 37,89 g |
| –– mononenasycené | 31,87 g |
| –– polynenasycené | 6,02 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 18,10 g |
| Cholesterol | 1,10 g |
| Sodík | 1,51 g |
| Sůl | 3,54 g |
| Sacharidy | 102,64 g |
| – cukry | 19,70 g |
| ––– laktóza | 6,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 kg 1/2 kg brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 1 1 květák | Květák čerstvý | |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 2 zelené jarní cibulky - zelená část | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 1 balení 1 balení čerstvého sýra - Mexiko | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |