Jablečný sirup

Merylas Kuchař:

Zavařeniny 19 názorů

56

Suroviny

Vylisovaná jablečná šťáva - mošt
cukr
kyselina citrónová (je možné přidat nějaké aroma např. ananasové apd.)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vylisovanou šťávu necháme několik hodin ustát a pak nejraději hadičkou opatrně stáhneme, ale pozor na usazený kal na dně.

  2. Odměříme, zahřejeme zhruba na 70°C a přidáme cukr a kyselinu citrónovou. Na 1 litr šťávy dáme 1,70 kg cukru a 12-18 g kyseliny citrónové, čím je mošt sladší, tak víc kyseliny, mícháme a sbíráme pěnu.

  3. Zahřejeme na 85°C, plníme předehřáté láhve - vypláchnu horkou vodou, zavíčkujeme, položíme a necháme vychladnout. Můžeme přidat i některé aroma, já do částí sirupu přidávám ananasové.

Poznámka

Další mé recepty najdete zde: http://www.merylas.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablečný sirup

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    jarka p.: Jsem ráda, že recept nezklamal a já děkuji za vyzkoušení.:-K

    Odpovědět

  • jarka p. jarka p.(neregistrovaný)

    právě jsem dovařila :yes:,skvělá chut.dělala jsem z 5 litrů moštu.děkuji:-K:-p

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Iveta: I pár let:-) Tím nechci říct, že dělám sirup jednou za pět let:-))Sirup skladuji v chladném sklepě a pokud je dodržena čistota láhví a teplota, tak opravdu vydrží dlouho.

    Odpovědět

  • Iveta Iveta(neregistrovaná)

    Prosím prosím jak dlouho přibližně vydrží sirup? Děkuji

    Odpovědět

  • hancak hancak

    Dneska jsem dělala a nemůžeme si ho vynachválit. Opravdu moc dobré. Vřele doporučuji:-) Všem moc chutná:-K

    Odpovědět

  • Magdaléna Jírová Magdaléna Jírová(neregistrovaný)

    Moc děkuji za vynikající recept (ale cukru jsem dala méně). Je to sirup, který po zředění vodou chutná jako čerstvý mošt!

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jen 2 hodnocení? Dyk dělám stejně :-O:-O, napravuju, Merylásku, je to hodně pitné, co?:-p:-p ;-):-p:yes::yes:
    Jen kvůli diabetu nedávám normál cukr, ale dia, ovšem i tak si pochutnám i já ač ne diabetik ;-);-);-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    jureckova.lenka: nemělo by to vadit, také mám vždy zbytky pěny, prostě se to nesebere 100% a nekazí se to.

    Odpovědět

  • jureckova.lenka jureckova.lenka

    Zdravim, pouzila jsem odstavnovac, ktery vyprodukuje hodne peny a ac jsem pri ohrevu sbirala, tak mi tam trochu zustalo. Jde videt i v lahvich :-( Myslite, ze je to na zavadu, ze se bude sirup kazit?

    Odpovědět

  • pok123 pok123(neregistrovaný)

    dobrý:yes:;-)

    Odpovědět

  • keton keton(neregistrovaný)

    Vyzkoušeno, výborný, tentýž recept používám na višňový sirup:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    nachos: Děkuji za pochvalu:-K Tento sirup opravdu vydrží dlouho a nekazí se. Je v něm dost cukru, ale musí se dodržet i postup a čistota.:-K

    Odpovědět

  • nachos nachos

    Sirup jsem dělala a nemá chybu. Jablka jsem projela na odšťavovači a ještě jsem přecedila přes plátno, aby byl sirup čirý a je výborný a docela dlouho vydrží.:-p :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Kuchárek: Jsem ráda, že recept nezklamal;-):-K Se skořicí a hřebíčkem to musí být :yes: Někomu připadá, že dávám hodně cukru. Já už ale pak nesladím, cukr je i jako konzervant ale je možné trochu ubrat.

    Odpovědět

  • Kuchárek Kuchárek(neregistrovaný)

    Musím vřele doporučit, právě ozkoušená první dávka vynikající, jako aroma jsem použil celou skořici a hřebíček, sirup tak dostal příjemnou vůni a chuť, kterou v obchodě nekoupíte :yes::-p

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo