Nutriční hodnoty (Vanilková bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 300 kJ / 4 135 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,47 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,07 g |
| Tuky | 241,01 g |
| – nasycené | 140,88 g |
| – nenasycené | 87,14 g |
| –– mononenasycené | 76,72 g |
| –– polynenasycené | 10,42 g |
| ––– omega 3 | 1,15 g |
| Vláknina | 11,79 g |
| Cholesterol | 1,67 g |
| Sodík | 513 mg |
| Sůl | 1,64 g |
| Sacharidy | 419,03 g |
| – cukry | 217,02 g |
| ––– laktóza | 2,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| 200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| z 1 1 citronu kůra a šťáva | Citrón čerstvý | 90 g |
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1 lžíce 1 lžíce vanilkového pudinku | Puding v prášku | 15 g |
| 2 lžičky 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 10 g |
| tuk na vymazání | Margarín | |
| strouhanku na vysypání formy | Strouhanka pšeničná |