Nutriční hodnoty (Slepičí polévka s noky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 9
| Energie | 1 172 kJ / 280 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,09 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,50 g |
| Tuky | 18,86 g |
| – nasycené | 5,84 g |
| – nenasycené | 8,52 g |
| –– mononenasycené | 5,97 g |
| –– polynenasycené | 2,55 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 1,54 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 912 mg |
| Sůl | 2,34 g |
| Sacharidy | 6,22 g |
| – cukry | 2,07 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 slepice (cca 1,3 kg) | Slepice | |
| 3 l 3 l vody | Voda | 3000 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| několik několik celých pepřů | Pepř černý | |
| 1 1 malý bobkový list (možno vynechat) | Bobkový list sušený | |
| 1 1 středně velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 1 středně velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 středně velká petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 snítka 1 snítka čerstvého libečku i se stonkem | Libeček čerstvý | |
| 150 g 150 g směsi polévkové zeleniny s pórkem (čerstvé nebo mražené) | Mrkev čerstvá | 150 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 4 lžíce 4 lžíce mléka (nebo vody) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 60 ml |
| 200 g 200 g polohrubé mouky (podle potřeby i více) | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| sůl | Sůl mořská |