Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Slepičí polévka s noky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 9

Energie1 172 kJ /
280 kcal
Bílkoviny20,59 g
– z toho živočišné bílkoviny20,09 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,50 g
Tuky18,86 g
– nasycené5,84 g
– nenasycené8,52 g
–– mononenasycené5,97 g
–– polynenasycené2,55 g
––– omega 30,06 g
Vláknina1,54 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 912 mg
Sůl2,34 g
Sacharidy6,22 g
– cukry2,07 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 slepice (cca 1,3 kg) Slepice
3 l 3 l vody Voda 3000 ml
sůl Sůl mořská
3 kuličky 3 kuličky nového koření Nové koření
několik několik celých pepřů Pepř černý
1 1 malý bobkový list (možno vynechat) Bobkový list sušený
1 1 středně velká cibule Cibule čerstvá 70 g
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
1 1 středně velká mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 středně velká petržel Petržel kořenová čerstvá
1 kousek 1 kousek celeru Celer bulva čerstvá
1 snítka 1 snítka čerstvého libečku i se stonkem Libeček čerstvý
150 g 150 g směsi polévkové zeleniny s pórkem (čerstvé nebo mražené) Mrkev čerstvá 150 g
petrželka Petržel nať čerstvá
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
4 lžíce 4 lžíce mléka (nebo vody) Mléko kravské polotučné 1,5% 60 ml
200 g 200 g polohrubé mouky (podle potřeby i více) Mouka pšeničná polohrubá 200 g
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.