Nutriční hodnoty (Falešná rybí polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 827 kJ / 1 154 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,30 g |
| Tuky | 76,64 g |
| – nasycené | 46,21 g |
| – nenasycené | 27,06 g |
| –– mononenasycené | 22,42 g |
| –– polynenasycené | 4,64 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 18,18 g |
| Cholesterol | 411 mg |
| Sodík | 426 mg |
| Sůl | 0,95 g |
| Sacharidy | 81,00 g |
| – cukry | 13,74 g |
| ––– laktóza | 5,23 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 80 g 80 g krupice | Krupice pšeničná hrubá | 80 g |
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 1 malá petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 2-3 2-3 mrkve | Mrkev čerstvá | 125 g |
| 0,75 l 0,75 l vývaru ( může být i bujon) | Vývar hovězí | 750 ml |
| 1/8 l 1/8 l smetany (může být i mléko) | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| svazek svazek petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
| osmažená houska | Houska pšeničná |