Nutriční hodnoty (Boloňská omáčka s těstovinami (vřeteny))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 759 kJ / 659 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 106,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 105,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,55 g |
| Tuky | 16,23 g |
| – nasycené | 3,91 g |
| – nenasycené | 8,19 g |
| –– mononenasycené | 6,83 g |
| –– polynenasycené | 1,36 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 276 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 11,10 g |
| – cukry | 6,69 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřového masa | Vepřová kýta | 500 g |
| konzerva konzerva loupaných rajčat nebo 5 spařených a oloupaných rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| bazalka (nejlépe čerstvá) | Bazalka čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 4 lžíce 4 lžíce červeného vína | Víno červené suché | 60 ml |
| trocha trocha oleje | Olej řepkový |