Nutriční hodnoty (Hrnkový perník se špaldovou moukou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 662 kJ / 4 221 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,58 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,81 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 69,78 g |
Tuky | 148,90 g |
– nasycené | 15,70 g |
– nenasycené | 123,18 g |
–– mononenasycené | 84,73 g |
–– polynenasycené | 38,45 g |
––– omega 3 | 10,78 g |
Vláknina | 34,10 g |
Cholesterol | 263 mg |
Sodík | 137 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 622,71 g |
– cukry | 268,66 g |
––– laktóza | 3,06 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 hrnku 1,5 hrnku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 375 g |
1/2 hrnků 1/2 hrnků špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 125 g |
1 hrnek 1 hrnek třtinového cukru | Cukr třtinový | 250 g |
1 1 prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
1/4 hrnku 1/4 hrnku mléka (podle potřeby a konzistence) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 62.5 ml |
2 lžíce 2 lžíce holandského kakaa | Kakao prášek | 30 g |
kokos | Kokos strouhaný | |
špetka špetka soli | Sůl mořská |