Nutriční hodnoty (Hrnkový perník se špaldovou moukou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 662 kJ / 4 221 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 69,78 g |
| Tuky | 148,90 g |
| – nasycené | 15,70 g |
| – nenasycené | 123,18 g |
| –– mononenasycené | 84,73 g |
| –– polynenasycené | 38,45 g |
| ––– omega 3 | 10,78 g |
| Vláknina | 34,10 g |
| Cholesterol | 263 mg |
| Sodík | 137 mg |
| Sůl | 0,27 g |
| Sacharidy | 622,71 g |
| – cukry | 268,66 g |
| ––– laktóza | 3,06 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 375 g |
| 1/2 hrnků 1/2 hrnků špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 125 g |
| 1 hrnek 1 hrnek třtinového cukru | Cukr třtinový | 250 g |
| 1 1 prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku mléka (podle potřeby a konzistence) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 62.5 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce holandského kakaa | Kakao prášek | 30 g |
| kokos | Kokos strouhaný | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská |