Nutriční hodnoty (Tatarka-domácí a levná)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 040 kJ / 2 400 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,60 g |
| Tuky | 260,76 g |
| – nasycené | 19,02 g |
| – nenasycené | 228,80 g |
| –– mononenasycené | 162,30 g |
| –– polynenasycené | 66,50 g |
| ––– omega 3 | 20,73 g |
| Vláknina | 0,40 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 219 mg |
| Sůl | 0,51 g |
| Sacharidy | 3,70 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 2 kyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
| 2 lžičky 2 lžičky hořčice (lepší je kremžská, dodá lepší chuť) | Hořčice plnotučná | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| cca 1 hrníček 1 hrníček oleje | Olej řepkový | 250 ml |