Nutriční hodnoty (Krémová polévka z řapíkatého celeru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 783 kJ / 665 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,85 g |
| Tuky | 47,63 g |
| – nasycené | 30,65 g |
| – nenasycené | 16,84 g |
| –– mononenasycené | 14,13 g |
| –– polynenasycené | 2,71 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 17,25 g |
| Cholesterol | 149 mg |
| Sodík | 219 mg |
| Sůl | 0,56 g |
| Sacharidy | 40,21 g |
| – cukry | 14,98 g |
| ––– laktóza | 7,84 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | 300 g |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru (podle potřeby) | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 1 špetka 1 špetka mletého nového koření | Nové koření mleté | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 200 g 200 g smetany na vaření 12% | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská |