Nutriční hodnoty (Jemné zapečené brambůrky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 9 530 kJ / 2 278 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 172,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 142,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
| Tuky | 58,75 g |
| – nasycené | 32,35 g |
| – nenasycené | 19,88 g |
| –– mononenasycené | 17,30 g |
| –– polynenasycené | 2,58 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 33,00 g |
| Cholesterol | 350 mg |
| Sodík | 5,29 g |
| Sůl | 12,25 g |
| Sacharidy | 248,25 g |
| – cukry | 20,25 g |
| ––– laktóza | 5,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg syrových brambor | Brambor zimní | 1500 g |
| 1 1 smetana 33% | Smetana kravská sladká 35% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1/2 kg 1/2 kg Moravského uzeného (nebo šunky) | Vepřová kýta uzená | 500 g |
| kousek kousek másla na vymazání plechu | Máslo kravské | |
| asi 150 g 150 g Goudy | Gouda 45% t. v s. | 150 g |