Nutriční hodnoty (Jemné zapečené brambůrky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 9 530 kJ / 2 278 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 172,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 142,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
Tuky | 58,75 g |
– nasycené | 32,35 g |
– nenasycené | 19,88 g |
–– mononenasycené | 17,30 g |
–– polynenasycené | 2,58 g |
––– omega 3 | 0,28 g |
Vláknina | 33,00 g |
Cholesterol | 350 mg |
Sodík | 5,29 g |
Sůl | 12,25 g |
Sacharidy | 248,25 g |
– cukry | 20,25 g |
––– laktóza | 5,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 kg 1,5 kg syrových brambor | Brambor zimní | 1500 g |
1 1 smetana 33% | Smetana kravská sladká 35% | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1/2 kg 1/2 kg Moravského uzeného (nebo šunky) | Vepřová kýta uzená | 500 g |
kousek kousek másla na vymazání plechu | Máslo kravské | |
asi 150 g 150 g Goudy | Gouda 45% t. v s. | 150 g |