Nutriční hodnoty (Jablkový koláč podle Kamči)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 050 kJ / 1 685 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,50 g |
| Tuky | 23,85 g |
| – nasycené | 6,73 g |
| – nenasycené | 10,71 g |
| –– mononenasycené | 6,61 g |
| –– polynenasycené | 4,11 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 30,25 g |
| Cholesterol | 542 mg |
| Sodík | 465 mg |
| Sůl | 1,54 g |
| Sacharidy | 293,80 g |
| – cukry | 99,47 g |
| ––– laktóza | 11,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 větších jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru (nemusí být, pokud nejsou jablka kyselá) | Jablko čerstvé | 125 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 2 kelímky 2 kelímky Activie bílé | Jogurt kravský bílý 1,5% | 240 ml |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| olivový olej | Olej olivový |