Nutriční hodnoty (Kudrbánková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 757 kJ / 420 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,34 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,59 g |
Tuky | 16,52 g |
– nasycené | 7,83 g |
– nenasycené | 8,34 g |
–– mononenasycené | 5,76 g |
–– polynenasycené | 2,59 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 16,48 g |
Cholesterol | 285 mg |
Sodík | 185 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 48,81 g |
– cukry | 15,40 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
1 lžíce 1 lžíce másla (může být i sádlo) | Máslo kravské | 10 g |
2 hrsti 2 hrsti sušených hříbků | Hřib sušený | |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
1 1 větší brambor | Brambor zimní | 50 g |
1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1500 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce polohrubé mouky (podle potřeby) | Mouka pšeničná polohrubá | 11 g |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
sůl | Sůl mořská |