Nutriční hodnoty (Polévka na kyselo)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 016 kJ / 482 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,49 g |
| Tuky | 11,63 g |
| – nasycené | 7,57 g |
| – nenasycené | 3,47 g |
| –– mononenasycené | 3,03 g |
| –– polynenasycené | 0,43 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 7,20 g |
| Cholesterol | 45 mg |
| Sodík | 392 mg |
| Sůl | 0,95 g |
| Sacharidy | 62,30 g |
| – cukry | 43,85 g |
| ––– laktóza | 36,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
| nové koření | Nové koření | |
| celý pepř | Pepř černý | |
| 2 lžičky 2 lžičky octa | Ocet lihový | 10 ml |
| vegeta | Kořenící směs sypká | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 3/4 l 3/4 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 750 ml |
| 1/2 l 1/2 l vody | Voda | 500 ml |
| slepičí bujón | Bujón kuřecí BIO | |
| tuk | Margarín |