Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s fritátovými nudlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 872 kJ / 3 793 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 128,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 106,31 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,01 g |
| Tuky | 293,40 g |
| – nasycené | 36,81 g |
| – nenasycené | 240,32 g |
| –– mononenasycené | 170,41 g |
| –– polynenasycené | 69,91 g |
| ––– omega 3 | 20,85 g |
| Vláknina | 27,95 g |
| Cholesterol | 398 mg |
| Sodík | 772 mg |
| Sůl | 1,78 g |
| Sacharidy | 148,30 g |
| – cukry | 31,16 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hovězí kosti | Kost hovězí | 300 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 1 kořen petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový | |
| Podravka na dochucení | Kořenící směs sypká | |
| 1 ks 1 ks vejce | Vejce slepičí | 63 g |
| 1 hrnek 1 hrnek oleje | Olej řepkový | 250 ml |
| 150 g 150 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| sůl | Sůl mořská |