Nutriční hodnoty (Valentýn-ka pro manžela)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 117 kJ / 5 286 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 52,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,07 g |
| Tuky | 295,48 g |
| – nasycené | 89,89 g |
| – nenasycené | 187,78 g |
| –– mononenasycené | 140,70 g |
| –– polynenasycené | 47,08 g |
| ––– omega 3 | 13,09 g |
| Vláknina | 8,30 g |
| Cholesterol | 1,38 g |
| Sodík | 727 mg |
| Sůl | 2,30 g |
| Sacharidy | 570,90 g |
| – cukry | 320,50 g |
| ––– laktóza | 25,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 220 g 220 g moučkového cukru | Cukr bílý | 220 g |
| 150 ml 150 ml oleje | Olej řepkový | 150 ml |
| 100 ml 100 ml vroucí vody | Voda | 100 ml |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 2 2 vanilkové pudinky | Puding v prášku | 80 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce cukru | Cukr bílý | 62.5 g |
| marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| potahová hmota | Fondán | |
| potravinářské barvy | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) |