Nutriční hodnoty (Celerové kuře)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 487 kJ / 355 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,45 g |
| Tuky | 30,74 g |
| – nasycené | 18,82 g |
| – nenasycené | 11,45 g |
| –– mononenasycené | 9,33 g |
| –– polynenasycené | 2,12 g |
| ––– omega 3 | 0,37 g |
| Vláknina | 0,50 g |
| Cholesterol | 79 mg |
| Sodík | 87 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 12,91 g |
| – cukry | 2,95 g |
| ––– laktóza | 2,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 kusy 4 kusy kuřecích stehen (vykostěných) | Kuře stehno s kůží | |
| 1 stonek 1 stonek řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| plátky plátky šunky | Šunka vepřová vařená | |
| plnotučná hořčice (na namazání masa) | Hořčice plnotučná | |
| sůl | Sůl mořská | |
| celý kmín | Kmín | |
| podle potřeby vývar nebo voda | Vývar hovězí | |
| 1/2 1/2 bulvy celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| šťáva z citrónu | Šťáva z citrónu | |
| 1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| lžíce lžíce cukru | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 3 lžíce 3 lžíce mléka nebo smetany | Mléko kravské polotučné 1,5% | 45 ml |
| cca 1/2 l cca 1/2 l vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |