Nutriční hodnoty (Kakaová roláda s jahodovou šlehačkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 863 kJ / 2 835 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 49,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,40 g |
| Tuky | 120,20 g |
| – nasycené | 61,78 g |
| – nenasycené | 43,75 g |
| –– mononenasycené | 35,60 g |
| –– polynenasycené | 8,15 g |
| ––– omega 3 | 1,07 g |
| Vláknina | 13,20 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 608 mg |
| Sůl | 1,54 g |
| Sacharidy | 359,00 g |
| – cukry | 237,90 g |
| ––– laktóza | 7,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 160 g 160 g cukru krupice | Cukr bílý | 160 g |
| 160 g 160 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 160 g |
| 20 g 20 g kakaa | Kakao prášek | 20 g |
| 1/4 sáčku 1/4 sáčku kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 3 g |
| 100 g 100 g jahod | Jahody čerstvé | 100 g |
| 50 g 50 g cukru moučky | Cukr bílý | 50 g |
| 250 g 250 g smetany na šlehání 40% (nebo Rama Cremefine) | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 100 g 100 g jahod | Jahody čerstvé | 100 g |
| cukr moučka na posypání (případně čokopoleva) | Cukr bílý |