Koňakové košíčky

Suroviny

TĚSTO:
250 g hladké mouky
120 g másla
60 g mletého cukru
2 žloutky
citrónová kůra
ZÁKLADNÍ MÁSLOVÝ KRÉM:
rum
vaječný koňak
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které plníme do formiček. Košíčky upečeme a necháme vychladnout.

  2. Potom vnitřek košíčků potřeme čokoládovou polevou. Až je čokoláda ztuhlá, nanášíme malou lžičkou do košíčků vaječný koňak. Košíčky dáme do chladničky, nejlépe přes noc.

  3. Na ztuhlý vaječný koňak cukrářským sáčkem s ozdobnou špičkou nanášíme čokoládový máslový krém. Finálně libovolně zdobíme čokoládovou polevou.

  4. Krém: Do základního máslového krému přidáme trochu rumu a podle chuti mírně rozpuštěnou čokoládou polevu.

Poznámka od kuchařky

Základní máslový krém: http://www.toprecepty.cz/recept/24249-maslovy-krem...

Komentáře k receptu Koňakové košíčky

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Bahula: :-8 Omlouvám se, že se ti pletu do receptu, jen jsem se snažila Ševčici (Sevcici) trochu pomoct. ;-) Máš skvělé recepty, moc se mi líbí! <3:-K Na tyhle košíčky se ale chystám, jen nevím, jestli to stihnu! :-8:-K

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Košíček vyliji čokoládou a jakmile čokoláda zatuhne, dám lžičkou vaječný koňak, dám do ledničky. Vaječný koňak úplně ztuhne a pak nanáším krém :-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Sevcice: Ano, přímo do košíčků uvnitř politých čokoládou se dá nejdřív malá lžička vaječného koňaku, proto se vnitřek polévá tou čokopolevou, aby vyječný koňak nerozmočil ty košíčky. Toho koňaku, pokud možno hustého se ale dává maličko, malá lžička. Na to se nanese cukrářskou zdobičkou krém (podle popisu v poznámce - základní + trošku rumu + trochu rozpuštěné, ale vychladlé čokoládové polevy, množství rumu se nesmí přehnat, aby krém zůstal dost hustý) a mělo by se to po naplnění dát do studena, aby krém ztuhnul. Pak se každý košíček lžící polévá čokoládovou polevou. Snad jsem to napsala dost srozumitelně. ;-):-K

    Odpovědět

  • Sevcice Sevcice

    MamlajdaD: děkuji,ale dle popisu receptu se nejdřív nalije trošku koňaku a na ten se stříká cokoladovo maslovy krem s rumem

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Sevcice: Rum a vaječný koňak se přidávají do "Základního krému", na který je odkaz v poznámce pod receptem.

    Odpovědět

  • Sevcice Sevcice

    Dobrý den,prosím zahustujete ještě necim ten konak,myslím třeba sušené mléko nebo tak?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Bahula:;-):yes: že jo :-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Formičky po pečení umývám v jarové vodě. Při dalším pečení nevytírám tukem, do čistých dávám hned těsto. Mezi pečením jednotlivých dávek vytírám pouze papírovou utěrkou. S tukem to je jak píše Jana :-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    casino: Takové blbiny jsem nikdy nedělala a nikdy se mi nic nelepilo. :-D. Kdysi mi kámoška v práci říkala, že formičky vymazává a dokonce i vysypává a já z toho měla záchvat smíchu!!:-D:-D. Hodně záleží na tom, jaký tuk používáme. Jasně, že třeba z tuků, které obsahují hodně vody se to bude lepit, ale pokud dáme máslo, nebo Heru a těsto necháme dobře odpočinout, nehrozí to.;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Evíí, nějak jsem to přehlídla, to je nádhernééééé:-! :yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    cupak:
    No, odpovím já... a snad mi nenarostou prsa, že:-*
    Když formičky po pečení lineckého nebudete mýt ve vodě se saponátem (stačí příp. očistit kartáčkem či suchým hadříkem) tak je před dalším použitím netřeba vytírat tukem (olejovat):-)

    Odpovědět

  • cupak cupak

    Děvčata nikdy jsem košíčky nedělala tak se chci jenom optat vysypáváte formičky než je plníte??

    Odpovědět

  • zizala zizala(moderátorka)

    To by nám chutnalo :-p:yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Jako vždy krásné:yes::yes::yes::yes: S tím vykrajováním jsem ještě nezkoušela:-8:-8 rčitě vypadají daleko lépe:yes:

    Odpovědět

  • PaCaOl PaCaOl

    Nádhera. :yes: Také na košíčky těsto napřed rozválím a vykrajuji kolečka, je to rychlejší a úhlednější, těsto se ve formičce samo srovná a lépe pak i upečené vyklopí. :yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: krém do lineckých košíčků recept na košíčky těsto na košíčky vaječný koňak kakaové cukroví kosicky s vaječný koňak recept košíčky krém do košícku recepty na košíčky formicky na konakove spicky vaječný koňak krém do košíčků konakové cukroví košícky plněné vaječný koňak recepty koňakové špičky videorecept kosicky recept konakoveve košíčky kosicky s vajecnym konakem těsto na košíčky do do formiček cukroví recepty konakove spicky trochu jinak