Koňakové košíčky
Košíčky v různých podobách patří mezi oblíbené druhy cukroví na nejednom svátečním stole. A spojení křehkého těsta, vaječného koňaku, máslového krému a čokolády, jsou ideální společností k šálku kávy či čaje u vánoční pohody.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 9 137 kJ / 2 184 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,95 g |
Tuky | 116,05 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 732 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 244,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Základní máslový krém: http://www.toprecepty.cz/recept/24249-maslovy-krem...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 12. 2021 18:51
Bahula: Dekuji za info,už jsou upečené a vypadají krásně.????
14. 12. 2021 18:07
joliete: 180´C 10-12 minut
14. 12. 2021 16:21
Potom upeceme. Jak dlouho na kolik stupnu prosim?
8. 12. 2020 15:24
Bahula: Omlouvám se, že se ti pletu do receptu, jen jsem se snažila Ševčici (Sevcici) trochu pomoct. Máš skvělé recepty, moc se mi líbí! Na tyhle košíčky se ale chystám, jen nevím, jestli to stihnu!
8. 12. 2020 08:46
Košíček vyliji čokoládou a jakmile čokoláda zatuhne, dám lžičkou vaječný koňak, dám do ledničky. Vaječný koňak úplně ztuhne a pak nanáším krém
8. 12. 2020 05:25
Sevcice: Ano, přímo do košíčků uvnitř politých čokoládou se dá nejdřív malá lžička vaječného koňaku, proto se vnitřek polévá tou čokopolevou, aby vyječný koňak nerozmočil ty košíčky. Toho koňaku, pokud možno hustého se ale dává maličko, malá lžička. Na to se nanese cukrářskou zdobičkou krém (podle popisu v poznámce - základní + trošku rumu + trochu rozpuštěné, ale vychladlé čokoládové polevy, množství rumu se nesmí přehnat, aby krém zůstal dost hustý) a mělo by se to po naplnění dát do studena, aby krém ztuhnul. Pak se každý košíček lžící polévá čokoládovou polevou. Snad jsem to napsala dost srozumitelně.
7. 12. 2020 06:36
MamlajdaD: děkuji,ale dle popisu receptu se nejdřív nalije trošku koňaku a na ten se stříká cokoladovo maslovy krem s rumem
7. 12. 2020 01:49
Sevcice: Rum a vaječný koňak se přidávají do "Základního krému", na který je odkaz v poznámce pod receptem.
6. 12. 2020 19:28
Dobrý den,prosím zahustujete ještě necim ten konak,myslím třeba sušené mléko nebo tak?
20. 11. 2015 20:05
Bahula: že jo
20. 11. 2015 18:35
Formičky po pečení umývám v jarové vodě. Při dalším pečení nevytírám tukem, do čistých dávám hned těsto. Mezi pečením jednotlivých dávek vytírám pouze papírovou utěrkou. S tukem to je jak píše Jana
20. 11. 2015 17:20
casino: Takové blbiny jsem nikdy nedělala a nikdy se mi nic nelepilo. . Kdysi mi kámoška v práci říkala, že formičky vymazává a dokonce i vysypává a já z toho měla záchvat smíchu!!. Hodně záleží na tom, jaký tuk používáme. Jasně, že třeba z tuků, které obsahují hodně vody se to bude lepit, ale pokud dáme máslo, nebo Heru a těsto necháme dobře odpočinout, nehrozí to.
20. 11. 2015 17:17
Evíí, nějak jsem to přehlídla, to je nádhernééééé
13. 11. 2015 18:55
cupak:
No, odpovím já... a snad mi nenarostou prsa, že
Když formičky po pečení lineckého nebudete mýt ve vodě se saponátem (stačí příp. očistit kartáčkem či suchým hadříkem) tak je před dalším použitím netřeba vytírat tukem (olejovat)
No, odpovím já... a snad mi nenarostou prsa, že
Když formičky po pečení lineckého nebudete mýt ve vodě se saponátem (stačí příp. očistit kartáčkem či suchým hadříkem) tak je před dalším použitím netřeba vytírat tukem (olejovat)
13. 11. 2015 10:53
Děvčata nikdy jsem košíčky nedělala tak se chci jenom optat vysypáváte formičky než je plníte??
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 21 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 21 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 4 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 5 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 5 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 8 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 8 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 8 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 8 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 9 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 9 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak plnit cukrářský sáček, aby nebyla náplň všude okolo? Videonávod vám poradí
Dokonalé mandlové košíčky podle receptu Ivety Fabešové: S jemným vanilkovým krémem zachutnají každému
Košíčky Izidor chutnají úžasně. Všechny ingredience tohoto cukroví se příjemně spojují do lahodné harmonie
Další recepty
Tématické fráze: krém do lineckých košíčků recept na košíčky těsto na košíčky vaječný koňak kakaové cukroví kosicky s vaječný koňak recept košíčky krém do košícku recepty na košíčky formicky na konakove spicky vaječný koňak krém do košíčků konakové cukroví košícky plněné vaječný koňak recepty koňakové špičky videorecept kosicky recept konakoveve košíčky kosicky s vajecnym konakem těsto na košíčky do do formiček cukroví recepty konakove spicky trochu jinak
Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, kůra citronová, poleva čokoládová, koňak vaječný, máslo, cukr, vejce, kakao, rum
Koňakové košíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zo08
21 názorů