Nutriční hodnoty (Jarní fazolačka s mrkví a jinou zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 791 kJ / 189 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,10 g |
| Tuky | 0,80 g |
| – nasycené | 0,60 g |
| – nenasycené | 2,35 g |
| –– mononenasycené | 0,41 g |
| –– polynenasycené | 1,94 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 6,15 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 146 mg |
| Sůl | 0,48 g |
| Sacharidy | 37,30 g |
| – cukry | 3,15 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší mrkev (cca 20 cm) | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 porek i s kouskem zeleného (cca 20 cm) | Pórek čerstvý | |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1 plechovka 1 plechovka sterilovaných fazolí ve slaném nálevu (425 ml) | Fazole v konzervě | |
| 1 plechovka 1 plechovka krájených rajčat v rajčatové omáčce (400 ml) | Rajče červené čerstvé | |
| 1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru nebo voda a zeleninový bujon Natura | Vývar zeleninový | 1500 ml |
| 1 PL 1 PL Hrašky na zahuštění (nebo hl. mouka) | Hraška | 15 g |
| Kousek Kousek másla | Máslo kravské | |
| Sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| mletý koriandr, lze i tymián – dle chuti | Tymián sušený | |
| Bylinky dle našeho výběru (pažitka, petrželka, bazalka, libeček) | Petržel nať čerstvá |