Ostružinový džem
Léto je v plném proudu a ostružiny se prohýbají pod úrodou lesklých černých plodů. Podle jednoduchého receptu připravíme výborný ostružinový džem jemně provoněný rumem, a až se zima zeptá, co jsme dělali v létě, jen sáhneme pro jednu skleničku.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
9 menších skleniček
Nutriční hodnoty
Energie | 13 724 kJ / 3 280 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,25 g |
Tuky | 7,50 g |
Vláknina | 82,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 720,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z uvedeného množství surovin získáme 9 skleniček od dětské výživy ostružinového džemu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 8. 2023 20:07
16. 8. 2023 12:05
15. 8. 2023 19:44
25. 7. 2016 16:25
14. 1. 2014 12:06
14. 1. 2014 11:27
14. 1. 2014 09:42
14. 1. 2014 08:32
Jablká majú pektínu dostatok, krásne džem zhustne a dodá príjemnú chuť. Rovnako robím džem aj z bazy.
14. 1. 2014 07:59
13. 1. 2014 22:57
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzená polévka s hráškem a cibulí
Přidáno před 1 hodinou
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 5 hodinami
Slaný koláč s vinnou klobásou
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 20 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 58 minutami
Květáková polévka s kedlubnou
Smirny uvařila před 1 hodinou
Bramborové lupínky
janatka uvařila před 1 hodinou
"Bramborový placky se škvarkama"
janatka uvařila před 1 hodinou
Pohanková polévka s houbami a klobásou
Iveta. uvařila před 2 hodinami
Zelný salát do zásoby
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Veselé jednohubky
Fitulka uvařil před 2 hodinami
Sebevrahova kuřecí játra
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Bramborové růžičky
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Koláče z majonézy
janatka uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma ostružiny: Černé ovoce z lesa a ze zahrad dozrává už na konci prázdnin
Jak na to, aby se džem nekazil. Stačí se řídit jednoduchými pravidly a použít kvalitní ovoce
Jak zavářet v obyčejném hrnci. Jednoduché zaváření zvládnou snadno i začátečníci. Potřebujeme jen hrnec a utěrku
Další recepty
Tématické fráze: ostruzinovy dzem ostružinový džem recepty marmeláda ostružinová ostružinová marmeláda recept na ostružinový džem džem ostružinový ostružinový džem recept ostružinová marmeláda recept ostružinový džem s jablky marmeláda ostružinová s jablky marmeláda z ostružin marmeláda se stévií recept ostružinový džem ostružinový jam dzem z ostruzin džem se stévií ostruziny recepty recept ostružinová marmeláda ostružiny marmeláda recepty na marmelády ostružinové
Suroviny: ostružiny, cukr krystal, cukr želírovací, kyselina citronová, rum
Ostružinový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oKnN
10 názorů