Ostružinový džem

JanaB1 Kuchařka: JanaB1

Doba přípravy: 60 minut Zavařeniny 7 názorů

Suroviny

1500 g ostružin
600 g krystalového cukru
1 Želírovacího přípravku 2:1
1 lžička kyseliny citrónové
2 lžíce rumu
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ostružiny propláchneme na sítu pod tekoucí vodou a dáme vařit do kastrolu. Ze začátku zvolna zahříváme za občasného zamíchání.

  2. Asi po 10 minutách ostružiny přivedeme k varu a šťouchadlem na brambory je trochu pomačkáme.

  3. Ve 2 lžících cukru rozmícháme Želírfix, přidáme do ostružin a 5 minut povaříme. Přidáme zbývající cukr a od bodu varu povaříme 2 minuty. Do odstaveného džemu vmícháme kyselinu citrónovou a rum.

  4. Naplníme do skleniček a sterilujeme 15 minut při 85°C.

Poznámka

Z uvedeného množství surovin získáme 9 skleniček od dětské výživy ostružinového džemu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ostružinový džem

  • Jaromír K Jaromír K(neregistrovaný)

    jo ok akorát jsem přidal vanilku a víc rumu -morgana a samozřejmě žádná sterilizace<3

    Odpovědět

  • lomačka lomačka(neregistrovaná)

    No, já bych to už NEZAVAŘOVALA!!!Ten gelfix to zachrání.Dám horké jen do čistých slkínek a uzavřu ,oto;-)čím 5.min. MÁM JE I 2 ROKY VE SPÍŽI :-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jani, ten musí být dobrý a výrazné chuti, až se mi svírá sanice:-D Máš 3.:yes:

    Odpovědět

  • Sylva01 Sylva01

    tejaja: taky dělám stejně, s jablky. Trochu ty ostružiny nastaví a nijak nerazí.:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Ja robím džem tak, že ostružiny rozvarím s 1-2 jablkami ( podľa množstva ostružín, nepoužívam žiadny fixačný prostriedok ), je to veľmi rýchlo, trocha rozmixujem, nie úplne dohladka, tak na polovicu, pridám cukor, kys. citrónovú a ešte trocha povarím. Zlejem do fľaštičiek a otočím hore dnom. Netreba sterilizovať.
    Jablká majú pektínu dostatok, krásne džem zhustne a dodá príjemnú chuť. Rovnako robím džem aj z bazy.

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Kdyby jsem byl býval měl ostružiny, udělal bych podobně, akorát místo cukru bych dal stévii a přidal agar.:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Taky dělávám :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: ostruzinovy dzem ostružinový džem recepty marmeláda ostružinová ostružinová marmeláda recept na ostružinový džem džem ostružinový ostružinový džem recept ostružinová marmeláda recept ostružinový džem s jablky marmeláda ostružinová s jablky marmeláda z ostružin marmeláda se stévií recept ostružinový džem ostružinový jam dzem z ostruzin džem se stévií recept ostružinová marmeláda ostružiny marmeláda recepty na marmelády ostružinové ostužinový džem

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít