Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostružinový džem

Léto je v plném proudu a ostružiny se prohýbají pod úrodou lesklých černých plodů. Podle jednoduchého receptu připravíme výborný ostružinový džem jemně provoněný rumem, a až se zima zeptá, co jsme dělali v létě, jen sáhneme pro jednu skleničku.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

13. 1. 2014 23:56

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

9 menších sklenic

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 724 kJ / 3 280 kcal
Bílkoviny20,25 g
Tuky7,50 g
Vláknina82,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy720,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z uvedeného množství surovin získáme 9 skleniček od dětské výživy ostružinového džemu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jaromír K

25. 7. 2016 17:25

jo ok akorát jsem přidal vanilku a víc rumu -morgana a samozřejmě žádná sterilizace<3

lomačka

14. 1. 2014 13:06

No, já bych to už NEZAVAŘOVALA!!!Ten gelfix to zachrání.Dám horké jen do čistých slkínek a uzavřu ,oto;-)čím 5.min. MÁM JE I 2 ROKY VE SPÍŽI :-)

Bibinka Bibinka

14. 1. 2014 12:27

Jani, ten musí být dobrý a výrazné chuti, až se mi svírá sanice:-D Máš 3.:yes:

Sylva01 Sylva01

14. 1. 2014 10:42

tejaja: taky dělám stejně, s jablky. Trochu ty ostružiny nastaví a nijak nerazí.:yes:

tejaja tejaja (moderátorka)

14. 1. 2014 09:32

Ja robím džem tak, že ostružiny rozvarím s 1-2 jablkami ( podľa množstva ostružín, nepoužívam žiadny fixačný prostriedok ), je to veľmi rýchlo, trocha rozmixujem, nie úplne dohladka, tak na polovicu, pridám cukor, kys. citrónovú a ešte trocha povarím. Zlejem do fľaštičiek a otočím hore dnom. Netreba sterilizovať.
Jablká majú pektínu dostatok, krásne džem zhustne a dodá príjemnú chuť. Rovnako robím džem aj z bazy.

hanes24 hanes24

14. 1. 2014 08:59

Kdyby jsem byl býval měl ostružiny, udělal bych podobně, akorát místo cukru bych dal stévii a přidal agar.:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 1. 2014 23:57

Taky dělávám :-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Novinka!

Naše kuchařky

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ostruzinovy dzem ostružinový džem recepty marmeláda ostružinová ostružinová marmeláda recept na ostružinový džem džem ostružinový ostružinový džem recept ostružinová marmeláda recept ostružinový džem s jablky marmeláda ostružinová s jablky marmeláda z ostružin marmeláda se stévií recept ostružinový džem ostružinový jam dzem z ostruzin džem se stévií ostruziny recepty recept ostružinová marmeláda ostružiny marmeláda recepty na marmelády ostružinové

Suroviny: ostružiny, cukr krystal, cukr želírovací, kyselina citronová, rum

TopRecepty.cz

Ostružinový džem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oKnN