Nutriční hodnoty (Griotkový mascarponový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 663 kJ / 1 831 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,23 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,00 g |
| Tuky | 84,26 g |
| – nasycené | 49,62 g |
| – nenasycené | 31,26 g |
| –– mononenasycené | 27,05 g |
| –– polynenasycené | 4,21 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 20,25 g |
| Cholesterol | 452 mg |
| Sodík | 205 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 221,92 g |
| – cukry | 81,07 g |
| ––– laktóza | 2,07 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 75 g 75 g másla | Máslo kravské | 75 g |
| 75 g 75 g moučkového cukru | Cukr bílý | 75 g |
| 1 1 vanilínový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 2 PL 2 PL mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| 3 PL 3 PL kakaa | Kakao prášek | 75 g |
| 2 KL 2 KL prášku do pečiva | Kypřící prášek | 8 g |
| 125 g 125 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 125 g |
| 25 g 25 g škrobu | Bramborový škrob | 25 g |
| 1 1 mascarpone | Mascarpone | |
| 1 1 vanilínový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1/2 1/2 nastrouhané tabulky čokolády | Čokoláda mléčná 30% | |
| 1 1 smetana na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
| malá sklenka sklenka rybízu (á la brusinky v rumu) | Brusinky zavařené | |
| 5 PL 5 PL griotky | Griotka | |
| 1 sáček 1 sáček práškové želatiny | Želatina vepřová | |
| višně v čokoládě |