Nutriční hodnoty (Špagety s olivovou tapenadou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 206 kJ / 288 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,84 g |
| Tuky | 16,11 g |
| – nasycené | 2,37 g |
| – nenasycené | 13,73 g |
| –– mononenasycené | 11,73 g |
| –– polynenasycené | 2,00 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 13,76 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 18 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 28,23 g |
| – cukry | 3,68 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| velká hrst hrst černých oliv ( já dala i hnědé kalamata) | Olivy čerstvé zralé | |
| cca 6 6 sušených rajčat naložených v bylinkovém oleji | Dužina červeného rajčete sušená | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| cca 6 6 i více ančoviček | Ančovičky v oleji | |
| čerstvý tymián | Tymián čerstvý | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| 1-2 PL 1-2 PL olivového oleje | Olej olivový | 16.5 ml |
| orestovanou hlívu ustřičnou | Hlíva ústřičná syrová | |
| s 1 1 cuketou | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 1 1 stroužkem česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| tymián | Tymián sušený | |
| (Můžete také použít orestované kostičky kostičky lilku s plátky česneku)). | Lilek čerstvý | |
| čerstvá rajčata | Rajče červené čerstvé | |
| ovčí sýr nebo parmazán | Sýr hrudkový ovčí | |
| sůl | Sůl mořská |