Nutriční hodnoty (Chřestová polévka s kuřecím masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 636 kJ / 869 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,79 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,15 g |
| Tuky | 55,54 g |
| – nasycené | 35,56 g |
| – nenasycené | 18,17 g |
| –– mononenasycené | 15,12 g |
| –– polynenasycené | 3,06 g |
| ––– omega 3 | 0,80 g |
| Vláknina | 21,83 g |
| Cholesterol | 218 mg |
| Sodík | 238 mg |
| Sůl | 0,64 g |
| Sacharidy | 40,57 g |
| – cukry | 25,55 g |
| ––– laktóza | 12,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g zeleného chřestu | Chřest zelený čerstvý | 500 g |
| 100 g 100 g kuřecích prsou | Kuře prso | 100 g |
| 600 ml 600 ml horkého drůbežího vývaru (nebo vody) | Vývar kuřecí | 600 ml |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| 1 stonek 1 stonek jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| cukr | Cukr bílý | |
| šťáva z 1/3 šťáva z 1/3 citrónu | Citrón čerstvý | 30.00000089406967 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý černý pepř | Pepř černý mletý |