Nutriční hodnoty (Ždímaný ořechový chléb)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 691 kJ / 2 077 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 56,75 g |
| Tuky | 32,63 g |
| – nasycené | 3,81 g |
| – nenasycené | 26,00 g |
| –– mononenasycené | 15,04 g |
| –– polynenasycené | 10,96 g |
| ––– omega 3 | 2,30 g |
| Vláknina | 24,10 g |
| Cholesterol | 10 mg |
| Sodík | 4,86 g |
| Sůl | 12,07 g |
| Sacharidy | 371,73 g |
| – cukry | 31,23 g |
| ––– laktóza | 4,67 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
| 150 g 150 g žitná chlebová mouka | Mouka žitná hladká | 150 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 100 ml 100 ml bílý jogurt | Jogurt kravský bílý 1,5% | 100 ml |
| cca 230 ml 230 ml vlažné vody | Voda | 230 ml |
| 1,5 KL 1,5 KL soli | Sůl mořská | 12 g |
| 1 KL 1 KL cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 20 g 20 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| 1 KL 1 KL octa | Ocet lihový | 5 ml |
| menší hrst hrst vlašských ořechů | Vlašské ořechy |