Nutriční hodnoty (Žloutková polévka s parmazánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 064 kJ / 254 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 20,96 g |
| – nasycené | 8,28 g |
| – nenasycené | 9,21 g |
| –– mononenasycené | 5,79 g |
| –– polynenasycené | 3,42 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 431 mg |
| Sodík | 42 mg |
| Sůl | 0,07 g |
| Sacharidy | 4,04 g |
| – cukry | 0,02 g |
| ––– laktóza | 0,02 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| svazek svazek jarních cibulek | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 2 polévkové lžíce másla | Máslo kravské | 2 g |
| 4 4 polévkové lžíce nastrouhaného parmazánu | Parmezán | |
| 1,5 1,5 polévkové lžíce kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | |
| 1 l 1 l kvalitního kuřecího vývaru nebo slepičího vývaru | Vývar kuřecí | 1000 ml |
| 2 2 větší žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská |