Nutriční hodnoty (Kuřecí burger podle Aishy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 902 kJ / 2 606 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 211,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 183,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,97 g |
| Tuky | 153,44 g |
| – nasycené | 34,91 g |
| – nenasycené | 112,87 g |
| –– mononenasycené | 74,86 g |
| –– polynenasycené | 38,01 g |
| ––– omega 3 | 1,69 g |
| Vláknina | 25,68 g |
| Cholesterol | 500 mg |
| Sodík | 2,28 g |
| Sůl | 5,51 g |
| Sacharidy | 83,34 g |
| – cukry | 16,53 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg cerstve mleteho kureciho masa (stehenni rizky) | Kuře stehno bez kůže | 1000 g |
| 1 1 mensi cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 strouzky 2 strouzky cesneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 lzice 1 lzice harissa pasty | Harissa | 15 g |
| 3 lzice 3 lzice strouhanky | Strouhanka pšeničná | 45 g |
| 1 lzicka 1 lzicka uzene papriky | Paprika uzená | 5 g |
| 1 lzicka 1 lzicka mleteho noveho koreni | Nové koření mleté | 5 g |
| 1 lzicka 1 lzicka rimskeho kminu | Římský kmín mletý | 7 g |
| hrst hrst hladkoliste petrzele | Petržel nať čerstvá | |
| hrst hrst cerstveho koriandru | Koriandr listy čerstvé | |
| morska sul | Sůl mořská | |
| drceny pepr | Pepř černý | |
| maslo | Máslo kravské | |
| pecivo (zemle) | Houska pšeničná | |
| platky platky rajcat | Rajče červené čerstvé | |
| kolecka kolecka cervene cibule | Cibule červená čerstvá | |
| prouzky rimskeho salatu | Salát římský čerstvý | |
| nakladane okurky | Okurka polní zavařená | |
| 3 lzice 3 lzice harissa pasty | Harissa | 45 g |
| 3 lzice 3 lzice rajskeho protlaku | Protlak rajčatový | 45 g |
| 2 lzice 2 lzice olivoveho oleje | Olej olivový | 22 ml |
| pul pul mensi cibule | Cibule čerstvá | |
| hrst hrst cerstveho koriandru | Koriandr listy čerstvé | |
| drceny pepr | Pepř černý | |
| sul | Sůl mořská | |
| 6 lzice 6 lzice sezamove pasty tahini | Tahini | 90 g |
| 1 1 mensi citron | Citrón čerstvý | 90 g |
| hrst hrst hladkoliste petrzele | Petržel nať čerstvá | |
| sul | Sůl mořská |