Nutriční hodnoty (Kuřecí tajine (tagine) s cibulí a rozinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 482 kJ / 354 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,12 g |
| Tuky | 22,98 g |
| – nasycené | 1,82 g |
| – nenasycené | 20,03 g |
| –– mononenasycené | 14,07 g |
| –– polynenasycené | 5,96 g |
| ––– omega 3 | 1,80 g |
| Vláknina | 17,44 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 29 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 28,35 g |
| – cukry | 13,18 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| kuřecí kousky (naporcované kuře nebo raději kuřecí stehna/čtvrtky) | Kuře prso | |
| 3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| hrst hrst rozinek | Rozinky | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky pepře | Pepř černý | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté papriky | Paprika červená sušená | 0.5 g |
| lžička lžička mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky šafránu (nemusí být) | Šafrán sušený | 2.5 g |
| špetka špetka kurkumy (nemusí být) | Kurkuma mletá |