Nutriční hodnoty (Nudle s kuřecím masem, houbami a artyčoky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 730 kJ / 652 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 85,05 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,90 g |
| Tuky | 18,05 g |
| – nasycené | 10,07 g |
| – nenasycené | 6,51 g |
| –– mononenasycené | 5,09 g |
| –– polynenasycené | 1,42 g |
| ––– omega 3 | 0,79 g |
| Vláknina | 10,60 g |
| Cholesterol | 238 mg |
| Sodík | 655 mg |
| Sůl | 1,62 g |
| Sacharidy | 26,25 g |
| – cukry | 16,35 g |
| ––– laktóza | 4,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g kuřecích řízků (prsní, stehenní) | Kuře prso | 350 g |
| 150 g 150 g žampionů Portobello | Portobello čerstvá | 150 g |
| 100 g 100 g nakládaných artyčoků | Artyčoky sterilované | 100 g |
| 2 2 větší jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 100-150 ml 100-150 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
| hladká mouka nebo škrob | Mouka pšeničná hladká | |
| pár lístku lístku čerstvě bazalky | Bazalka čerstvá | |
| pár kapek kapek citrónové stavy | Šťáva z citrónu | |
| drůbeží vývar | Vývar kuřecí | |
| drcený pepř | Pepř černý | |
| mořská sůl | Sůl mořská | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| plátek plátek másla | Máslo kravské | |
| vaječné nudle | Těstoviny vaječné |