Nutriční hodnoty (Koláč po francouzsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 942 kJ / 2 854 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 42,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,00 g |
| Tuky | 143,74 g |
| – nasycené | 78,83 g |
| – nenasycené | 52,65 g |
| –– mononenasycené | 45,10 g |
| –– polynenasycené | 7,55 g |
| ––– omega 3 | 0,86 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 1,38 g |
| Sodík | 503 mg |
| Sůl | 1,09 g |
| Sacharidy | 321,70 g |
| – cukry | 170,30 g |
| ––– laktóza | 10,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 100 g 100 g práškového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 2 lžíce 2 lžíce práškového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 3-5 cm 3-5 cm čerstvého zázvoru nebo 1 lžička sušeného | Zázvor čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce škrobu (solamyl) | Bramborový škrob | 15 g |
| 250 ml 250 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| jakékoliv ovoce čerstvé, nebo kompotované-měla jsem broskve | Jahody čerstvé | |
| mleté ořechy kolik kdo chce-nemusí se dávat | Vlašské ořechy mleté | |
| pár lžic pár lžic práškového cukru | Cukr bílý | |
| trošku trošku oleje na vytření formy | Olej řepkový |