Nutriční hodnoty (Ricottové knedlíčky - Ndundari)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 757 kJ / 1 376 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,00 g |
| Tuky | 54,44 g |
| – nasycené | 25,00 g |
| – nenasycené | 19,59 g |
| –– mononenasycené | 14,72 g |
| –– polynenasycené | 4,88 g |
| ––– omega 3 | 1,00 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 775 mg |
| Sodík | 447 mg |
| Sůl | 1,12 g |
| Sacharidy | 155,97 g |
| – cukry | 18,93 g |
| ––– laktóza | 8,93 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g hladké mouky + na posypání | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 250 g 250 g ricotty | Ricotta | 250 g |
| 3 3 vaječné žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| 20 g 20 g čerstvě nastrouhaného parmezánu | Parmezán | 20 g |
| špetka špetka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| 1 1 rovná čajová lžička soli | Sůl mořská | |
| čerstvě namletý černý pepř (asi 5x otočení mlýnkem) | Pepř černý |