Nutriční hodnoty (Fazolovka husťačka, suplující oběd)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 477 kJ / 1 548 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,13 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,88 g |
| Tuky | 147,43 g |
| – nasycené | 71,88 g |
| – nenasycené | 73,63 g |
| –– mononenasycené | 63,03 g |
| –– polynenasycené | 10,60 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 13,35 g |
| Cholesterol | 123 mg |
| Sodík | 2,84 g |
| Sůl | 7,20 g |
| Sacharidy | 39,73 g |
| – cukry | 6,15 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2-3 hrsti 2-3 hrsti malých bílých fazolí | Fazole bílé | |
| 2-3 2-3 brambory | Brambor zimní | 125 g |
| 1 1 lahůdková cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 150-200 g 150-200 g anglické slaniny | Anglická slanina | 175 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku (může být i sušený) | Česnek čerstvý | 35 g |
| kousek kousek pórku | Pórek čerstvý | |
| kousek kousek kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
| 3 3 růžičkové kapustičky | Kapusta růžičková čerstvá | |
| 1 1 malý rajčatový protlak | Protlak rajčatový | |
| zeleninový bujón nebo vývar | Bujón zeleninový | |
| 1 lžička 1 lžička koření Tandori masala | Tandoori masala | 5 g |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká |