Nutriční hodnoty (Špagety alla puttanesca)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 808 kJ / 1 866 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 65,91 g |
| Tuky | 11,24 g |
| – nasycené | 2,70 g |
| – nenasycené | 3,75 g |
| –– mononenasycené | 1,69 g |
| –– polynenasycené | 2,06 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 33,19 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 802 mg |
| Sůl | 1,85 g |
| Sacharidy | 359,50 g |
| – cukry | 34,43 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 balíček 1 balíček špaget | Špagety pšeničné | 500 g |
| 2 2 plechovky loupaných rajčat v konzervě (nebo 8 rajčat) | Dužina červeného rajčete čerstvá | |
| 8-10 8-10 ančoviček (dle chuti) | Ančovičky v oleji | |
| 1/2 skleničky 1/2 skleničky černých oliv | Olivy čerstvé zralé | |
| 2 lžíce 2 lžíce kaparů | Kapary | 30 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 feferonka (nebo chilli paprička) | Chilli paprička čerstvá | |
| 2 hrsti 2 hrsti čerstvé petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
| olivový olej (dle potřeby) | Olej olivový | |
| parmezán (nebo pecorino dle chuti) | Parmezán |