Nutriční hodnoty (Zapečené telecí řízky se smetanovou krustou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 586 kJ / 379 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,14 g |
| Tuky | 23,82 g |
| – nasycené | 10,29 g |
| – nenasycené | 7,59 g |
| –– mononenasycené | 6,07 g |
| –– polynenasycené | 1,52 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 1,75 g |
| Cholesterol | 277 mg |
| Sodík | 702 mg |
| Sůl | 1,71 g |
| Sacharidy | 18,83 g |
| – cukry | 2,65 g |
| ––– laktóza | 0,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 plátky 4 plátky telecího masa (řízky) | Telecí kýta | |
| 1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 2 plátky 2 plátky toastového chleba | Toast pšeničný tmavý | 40 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 PL 2 PL strouhaného parmazánu | Parmezán | 30 g |
| bazalkové pesto | Pesto bazalkové | |
| 1 PL 1 PL rajčatové passaty | Pyré z červených rajčat | 15 g |
| 1 dcl 1 dcl vývaru | Vývar hovězí | 100 ml |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |