Nutriční hodnoty (Jarní vaječný salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 731 kJ / 653 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,85 g |
| Tuky | 38,92 g |
| – nasycené | 9,28 g |
| – nenasycené | 18,34 g |
| –– mononenasycené | 14,41 g |
| –– polynenasycené | 3,94 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 5,08 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 642 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 25,80 g |
| – cukry | 16,68 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 hlavičky salátu Little gem (mini varianta římského salátu) | Salát listový čerstvý | |
| 5 5 vařených vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| plechovka plechovka tuňáku v oleji s chilli | Tuňák v oleji | |
| 1 1 oranžová kapie | Paprika červená čerstvá | 250 g |
| 2 PL 2 PL vinné hořčice (lze nahradit Dijonskou) | Hořčice plnotučná | |
| 100 g 100 g vinné omáčky | ||
| 3 PL 3 PL sterilované červené řepy s křenem | Červená řepa sterilovaná | |
| 2 PL 2 PL strouhaného křenu | Křen čerstvý | 30 g |
| 3 PL 3 PL nálevu z řepy | Nálev z okurek | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| ocet | Ocet lihový | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| několik kapek několik kapek oleje | Olej řepkový | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |