Nutriční hodnoty (Bramborový salát z grilovaných nových brambor a bylinek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 390 kJ / 1 049 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,03 g |
| Tuky | 4,17 g |
| – nasycené | 0,66 g |
| – nenasycené | 3,16 g |
| –– mononenasycené | 1,83 g |
| –– polynenasycené | 1,33 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 26,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 646 mg |
| Sůl | 1,90 g |
| Sacharidy | 208,70 g |
| – cukry | 14,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg nových brambor | Brambor raný | 1000 g |
| 4 4 kyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
| 100 g 100 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce dijonské hořčice (nebo jiné dle chuti) | Hořčice dijonská | 15 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 10 stroužků 10 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| 1 1 menší svazek hladkolisté petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 1 hrst 1 hrst nasekané rukoly | Rukola čerstvá | |
| vinný ocet (dle chuti) | Ocet vinný bílý | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| hrubá sůl (na grilování brambor) | Sůl mořská | |
| mořská sůl (na salát) | Sůl mořská | |
| olivový olej na smažení | Olej olivový |