Nutriční hodnoty (Lentilkový dort pro děti)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 16
| Energie | 17 405 kJ / 4 160 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 119,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 109,32 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 282,57 g |
| – nasycené | 172,31 g |
| – nenasycené | 93,27 g |
| –– mononenasycené | 82,63 g |
| –– polynenasycené | 10,63 g |
| ––– omega 3 | 2,66 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 1,68 g |
| Sodík | 932 mg |
| Sůl | 1,81 g |
| Sacharidy | 283,33 g |
| – cukry | 167,53 g |
| ––– laktóza | 38,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 sáček 1 sáček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 8 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| 50 g 50 g solamylu | Bramborový škrob | 50 g |
| kypřící prášek | Kypřící prášek | |
| 400 g 400 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 400 ml |
| jahody nebo broskve banány (co máte nejraději) | Jahody čerstvé | |
| 1 lžíce 1 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 12 g |
| 500 g 500 g polotučného tvarohu | Tvaroh polotučný | 500 g |
| 250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
| pár kapek kapek citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| 1 sáček 1 sáček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 8 g |
| 5-8 krabiček 5-8 krabiček lentilek | Bonbon čokoládový |